Seminar: The State of Global Health

In een ongelijke wereld verhinderen ongezonde levensomstandigheden en extreme ongelijkheid in toegang tot gezondheidszorg dat de meerderheid van de wereldbevolking een gezond leven leidt. De ineenstorting van publieke gezondheidssystemen in grote delen van de wereld en de toenemende vermarkting van de gezondheidszorg in vele regio’s tonen de gebreken van het huidige wereldgezondheidsbeleid aan om een antwoord te bieden aan de groeiende gezondheidscrisis. Deze trends ontwikkelen zich in een wereldorde waar de invloed van private stichtingen en bedrijven groeit.

Dit is de context van het Global Health Watch rapport 2017. Dit boek, een samenwerking tussen de People’s Health Movement, Asociación Latinoamericana de Medicina Social (ALAMES), Health Poverty Action, Medico International, Third World Network (TWN) en Medact is aan zijn vijfde editie toe en wordt algemeen erkend als de uitgesproken stem van een alternatief discours over gezondheid. Net als zijn voorgangers stelt het de conventionele wijsheden in vraag en speelt het een pioniersrol voor vernieuwende benaderingen op het terrein.

Tijdens dit ééndaags seminarie, zullen we de grootste uitdagingen voor regeringen en gezondheidswerkers vandaag behandelen, in de context van snelle veranderingen in internationale en nationale beleidsmechanismen en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen.

Het voorlopige dagprogramma vindt u in bijlage !

Inschrijven kan je via deze link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScHGa34kaVXQ8XN8ORF1FkriBa8gkORcLsd33MBI8YQbLyo6w/viewform


 

 

Praktisch

Waar?
Enabel Conference Center
Hoogstraat 139
1000 Brussel
België
Wanneer?
donderdag 29 maart 2018 - 9.00 tot 16.00

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons