GHW4 integraal online!

Global Health Watch 4: een alternatief Wereldgezondheidsrapport

Op donderdag 20 november 2014 lanceerde het Actieplatform Gezondheid en Solidariteit i.s.m. Le Monde selon les Femmes en Geneeskunde voor de Derde Wereld Global Health Watch 4 – een alternatief Wereldgezondheidsrapport.

GHW4 is een wereldwijd initiatief van activisten en academici. Het rapport integreert rigoureuze analyses van het gezondheidsbeleid met voorstellen voor alternatieven. De auteurs benadrukken de rol van sociale strijd hierbij. Gezondheidskwesties en -ongelijkheden worden in een breder kader geplaatst van economische factoren, gezondheidssystemen, sociale bescherming, voedselsoevereiniteit, extractivisme, intellectuele eigendomsrechten tot gendergeweld en interculturaliteit. GHW4 zet in op het bouwen van bruggen tussen Noord en Zuid, met aandacht voor de rol van Europa en internationale instellingen (WHO, IMF, etc.) hierin.

Chiara Bodini (Universititeit van Bologna, People’s Health Movement, European Network against the Marketization of Health), en een van de eindredacteurs, kwam het rapport voorstellen. Lut Joris (Be-cause Health) zorgde voor een kritische lezing.

GHW4 is nu ook integraal online beschikbaar.

 

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

ons RSS feedVind ons op Facebook