Actieweek voor de gezondheid 26-30 oktober

Sinds enkele weken worden werknemers in verschillende zorginstellingen gemobiliseerd om te reageren op de voortdurende verslechtering van hun arbeidsomstandigheden in heel Europa. Het herstel van de economische activiteit en de hernieuwde aandacht van de bevolking voor de gezondheidszorg in de nasleep van de pandemie doen de vraag rijzen of de gezondheidszorg in heel Europa opnieuw moet worden bekeken.

Hoewel dit in de eerste plaats competenties zijn van de bevoegde nationale autoriteiten, heeft Europa een belangrijke rol te spelen, zowel om herinvestering in de gezondheidsstelsels mogelijk te maken als om kwaliteitsvolle zorg met goede werkomstandigheden te ondersteunen.

Deelnemen?

  1. Neem een foto van jezelf met je bericht
  2. Deel ze op social media met de hashtag #OnzeGezondheidIsNietTeKoop #OurHealthIsNotForSale #EU4health4all en bookmark/tag uw beleidsmakers
  3. Deel ze met @EPSU @Europe Health Network

Alle informatie over deze actieweek is hier te vinden: https://epsu.org/article/european-health-action-week-fighting-health-and-care-beyond-pandemic

Hier vindt u de gezamenlijke persverklaring van het Europees Netwerk en PHM Europe (in het Engels, Frans, Spaans en Nederlands)
Op de website van het Europees netwerk: 
http://europe-health-network.net/spip.php?article303&lang=en
Of via dit interactief document: 
https://docs.google.com/document/d/1jD_U-x5fAVkNcI-uKfLF-msc_B3rHGUZVIKgaMXtCpE/edit?usp=sharing

Europees Netwerk tegen de Privatisering en Commercialisering van Gezondheid en Sociale bescherming
http://europe-health-network.net
europeanhealthnetwork@gmail.com(link sends e-mail)
+32499 42 44 48 

People’s Health Movement (PHM)
https://phmovement.org/
ana@phmovement.org(link sends e-mail)
+38591 574 4567