Workshop ‘Dekolonisering van de wereldgezondheidszorg’ 27/2/2022

Naar aanleiding van twee belangrijke gebeurtenissen, de Covid-19-pandemie en de antiracistische Black Lives Matter-protesten, is de roep om dekolonisatie van de wereldgezondheidszorg de afgelopen twee jaar toegenomen.

Maar wat bedoelen we als we het hebben over het dekoloniseren van de wereld van de wereldwijde gezondheidszorg? Waarom is het nodig de wereldgezondheid te dekoloniseren? Is het mogelijk om de wereldgezondheid te dekoloniseren met een reeks stapsgewijze hervormingen of hebben we een systemische revisie nodig? En hoe kan onze werkgroep bijdragen tot de dekolonisatie van de wereldgezondheid?

Op 27 januari 2022 nodigde de werkgroep Determinanten van Internationale Gezondheid Charles Ddungu en Clara Affun-Adegbulu van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen uit voor een interactieve virtuele workshop om deze vragen te bespreken en ons in te wijden in het domein van de dekolonisatie van de wereldgezondheid. Een opname hiervan kan u hier terugvinden: https://www.youtube.com/watch?v=RSLrk9DjmgE&t=531s