Actievergadering 7 april 2020

 

 
Het "Europees netwerk tegen de commercialisering en privatisering van de gezond en sociale bescherming" en de "People's Health Movement Europe" lanceren de oproep voor de vijfde editie van de Europese actiedag tegen de commercialisaiton van gezondheid, op 7 april 2020
 
De Belgische coordinatie van het Europees Netwerk nodigt u uit voor een brede vergadering op donderdag 16 januari om 17u in de Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel. Zodoende kunnen we tijdig beginnen aan de organisatie en voorbereidingen voor de decentraliseerde acties in België. Voel u vrij om andere actoren, actief binnen het gebied van welzijn, gezondheid en sociale bescherming, op deze vergadering uit te nodigen. Uiteraard hoeft u geen lid te zijn van de Belgische coordinatie of het Actieplatform (APGS) om deel te nemen aan deze actiedag, waarbij we zowel de bevolking als onze politiek willen overtuigen dat onze gezondheid niet te koop is, en dat nooit zal zijn!
 
Tijdens de Europese ontmoeting in novembre jongstlede, met het Europees Netwerk en de People's Health Movement, die niet minder dan twaalf landen vertegenwoordigde, werd besloten het Europees jaar voor de strijd tegen de commercialisering van gezondheid en sociale bescherming verder te zetten met de uitvoering, de concretisering, van de zes werkassen waarvoor verschillende Europarlementariërs zich engageerden door de ondertekening van de Principeverklaring (en onze analyse en eisen in de brochure hier).
 
Concreet stelt de Belgische coordinatie voor om van 30 maart tot 7 april een actieweek te organiseren met verschillende activiteiten (acties, activiteiten, manifestaties,...) rond de commercialisering die onze sociale bescherming en toegang tot gezondheid ondermijnen. We vragen een herfinanciering, maar ook een herfederalisering, van onze sociale bescherming. We zijn ervan overtuigd dat dit een voldoende breed thema is om elke organisatie of intiatief in staat te stellen met zijn eigen gevoeligheden aan de slag te kunnen gaan en deze te vertalen met getuigenissen en illustraties, afhankelijk van de verschillende doelgroepen.
 
Wij nodigen u allen uit op deze vergadering om hierover te debatteren, onze boodschap te verfijnen, uw creatieve ideeën mee te brengen, samenwerkingen aan te gaan, de visibiliteit te vergroten en nog meer actoren aan dit iniatief te verbinden,...
 
Afspraak dus op donderdag 16 januari om 17u in de grote zaal op het Actieplatform, Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel (vlakbij het Noordstation en metro Kruidtuin).
Graag een seintje aan sarah.melsens@gezondheid-solidariteit.be om uw aanwezigheid te bevestigen of ons op de hoogte te houden indien u niet aanwezig kan zijn maar graag op de hoogte wordt gehouden van de organisatie. 
 
PS: Voor diegenen die graag meteen in actie schieten... De Gang des Vieux en Colère bereiden een actie voor over de commercialisering van rusthuizen begin januari. Indien je interesse hebt om deel te nemen, stuur een mail naar gangdesvieuxencolere@gmail.com met als onderwerp "home".
 

Praktisch

Waar?
Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
België
Wanneer?
donderdag 16 januari 2020 - 17.00

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op Facebookons RSS feed