pexels-picjumbocom-461077

Learning session: how can we strengthen health systems worldwide?

Wilt u meer weten over het versterken van gezondheidssystemen over de hele wereld? De werkgroep Determinanten van Internationale Gezondheid nodigt u uit voor haar learning session over dit onderwerp.

Wanneer? 18 mei om 15.00 uur. 
Waar? Via zoom: gebruik deze link
Registreer via deze link
Wat? “Learning session: How can we strengthen health systems worldwide?”
Webinar in het Engels.

De Covid-19-pandemie heeft de kwetsbaarheden van de gezondheidssystemen in de hele wereld blootgelegd. Door de uitputting van het aantal gezondheidswerkers, de verstoring van essentiële gezondheidsdiensten en de ontoereikende toegang tot beschermende uitrusting, medische instrumenten en vaccins hebben veel landen te kampen met een golf van infecties. Op korte termijn moeten we deze crisis zo snel mogelijk beëindigen. Maar voor de toekomst moeten we de gezondheidsstelsels over de hele wereld versterken, zodat iedereen altijd toegang heeft tot de zorg die hij nodig heeft. 

Hoe kunnen we dit bereiken? Wat moet ontwikkelingssamenwerking bijdragen aan de gezondheid? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat het ontwikkelingsbeleid voor de gezondheidszorg de lessen weerspiegelt die we hebben geleerd van de Covid-19-pandemie?

Sprekers:

  • Marco Angelo, gezondheidsactivist bij Wemos
  • Moisés García en Gloria Cruz, gezondheidsactivisten van het Foro Nacional De Salud
  • Initiatief Kampala 

We kijken ernaar uit u daar te zien!