Reflectiedag van het Actieplatform : gezondheid, crisis en alternatieven

Het Actieplatform gezondheid en solidariteit organiseert een reflectiedag over het thema “gezondheid, crisis en alternatieven”.

Wij doen daarom een oproep naar jullie om massaal aanwezig te zijn op deze dag gevuld met pakkende getuigenissen, analyses en geanimeerde debatten... Focus hierbij is niet enkel te constateren maar eerder samen na te denken over de alternatieven die we op de huidige trend kunnen formuleren.

De doelstelling van deze dag is het informeren over de impact van de bezuinigingsmaatregelen en de huidige crisis op de gezondheid aan de hand van getuigenissen en vaststellingen vanuit het terrein. We hopen samen tot een analyse te komen van de huidige tendenzen met een focus op de Europese dimensie en te leren uit de ervaringen van het Zuiden. Moeten we dezelfde fouten maken die in het verleden elders werden gemaakt?

Het ultieme doel is het formuleren van alternatieven op de maatregelen die vandaag worden genomen binnen de nationale en Europese context, rekening houdend met de vaststellingen op zowel lokaal als nationaal en internationaal niveau.

Een tweede stap zal zijn om een document op te stellen waarbij het actieplatform een duidelijk standpunt inneemt.

Deze reflectiedag is gericht aan alle personen werkzaam binnen de lidorganisaties van het actieplatform of buitenstaanders van het platform werkzaam omtrent het thema sociale determinanten van gezondheid met een interesse voor de impact van de crisis op gezondheid.

Zie de bijlage hieronder voor het volledige programma!

 

Praktisch

Waar?
conferentiezaal Espace Jacqmotte - BTC
Hoogstraat 139
1000 Brussel
België
Wanneer?
vrijdag 2 maart 2012 - 9.00

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op Facebookons RSS feed