Dien een klacht in tegen de organisatoren van belastingontduiking!

In de categorie "acties binnen een context van COVID-quarantaine" stelt het Actieplatform je voor om, als vertegenwoordiger van je organisatie en/of als individu, de onderstaande actie, voorgesteld door één van onze leden, Attac Bruxelles 2, te ondersteunen. 

Meer uitleg van de actie via dit filmpje: https://www.facebook.com/watch/?v=238036860901357

Context: Journalistieke onderzoeken in verband met de "Dubai-papieren" (lekken van 200 000 documenten (2019) op het gebied van belastingontduiking zoals luxleaks, panama-papers) hebben de rol van twee Belgische advocaten in de mechanismen van belastingontduiking in België aan het licht gebracht: Meesters Afschrift en Jansen. 
Parallel met het lopende gerechtelijke onderzoek tegen de oplichters zijn Attac Bruxelles en hun advocaten van mening dat de organisatoren/"facilitatoren" van deze fraude moeten worden aangepakt: deze twee advocaten. 
U zult allen begrepen hebben dat belastingontduiking nadelig is voor de financiering van kwaliteitsvolle niet-commerciële gezondheid voor allen en sociale bescherming, door deel te nemen aan deze actie situeren wij ons hier dus binnen onze doelstellingen.

Actie: Wij stellen u voor om als organisatie EN/OF als individu, een klacht indienen bij de Voorzitter van de Franstalige Orde van Advocaten te Brussel. Uw klacht zal automatisch worden gekoppeld aan de (zeer volledige) klacht van ATTAC die reeds ontvankelijk is bevonden. Hoe meer aanklagers er zijn (individuen en organisaties), hoe meer gewicht de actie zal hebben.  Het Actieplatform heeft zich al verbonden door een klacht in te dienen. Nu stellen we u voor om hetzelfde te doen.

Concreet: Wat riskeer je in persoon of als organisatie indien je een klacht indient? Niets, het is een deontologische klacht, die niets kost; het enige risico is dat je geen antwoord krijgt op je aanklacht (het is symbolische actie). 

Hoe neem je deel als individu

BELANGRIJK: de klachten moeten worden verzonden voor 16 juni 2020

Via e-mail

1. Open elk van onderstaande documenten en kopieer ze in een nieuwe mail: 

Of nog eenvoudiger (deze methode werkt alleen als uw standaard mailbox is geconfigureerd), gebruik dan de onderstaande links:

2. (dit is optioneel maar wordt aangemoedigd) personaliseer de boodschap met elke elementie die u nauw aan het hart liggen

3. vog een kopie van uw identiteitskaart toe als bijlage en uw naam op het einde van de mail als handtekening

4. als u een bevastiging van ontvangst van de klacht krijgt, gelieve deze naar ons door te sturen via admin@attac.be

Via de post

Als u liever een brief wilt sturen, volstaat het om onderstaande brieven af te drukken en deze te versturen, getekend door u en vergezeld met een kopie van uw identiteitskaart, naar het adres vermeld in de brief.

 

Hoe klacht indienen als organisatie?

1. Open de documenten als bijalge en kopieer deze in een nieuwe e-mail

2. Voeg enkele regels toe met wat uitleg over de link tussen de missie van uw organisatie en dus de reden om klacht in te dienen

3. Voe toe als bijlage: de statuten van uw organisatie + een kopie van de indentiteitskaart van de persoon die de klacht indient in naam van de organisatie

4. Als u een bericht van goede ontvangst aankrijgt, gelieve dit naar ons door te sturen via admin@attac.be

 

Meer informatie: 

https://www.levif.be/actualite/international/evasion-fiscale-illegitime-et-illegale/article-opinion-1287501.html

http://bxl2.attac.be/desoeuvre-pendant-le-lock-down-portez-plainte-contre-les-organisateurs-de-levasion-fiscale/

"Festival Digit Justice fiscale" 

- les organisateurs de l'evasion fiscale: https://www.facebook.com/118510721519982/videos/2634634529976364/

 -  les ravages sociaux de l'evasion fiscale: le cas des soins de santé: https://www.facebook.com/111111CNCD/videos/616981132227495/

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op Facebookons RSS feed