Stemmen voor de Gezondheid

 Het is volslagen onmogelijk om er naast te kijken, het zijn heel binnenkort verkiezingen.

 In de aanloop naar de verkiezingen worden we overspoeld met folders en artikels en interviews en beloftes en stellingen en reacties en wederwoorden en nog meer beloftes en tegenbeloftes. Op den duur weet een mens niet meer wat de partijen nu eigenlijk werkelijk willen.

20.000 mensen kwamen zondag 12 mei op straat voor onze sociale rechten. Hart Boven Hard en Campagne Tam Tam presenteren nu een 'electoraal vervolg'. Op RightsNow.be kun je de oproep vinden 'Stem op onze rechten. Stem voor een menswaardig leven iedereen. Stem artikel 23.' In de loop van de hele campagne rond Artikel 23 formuleerde Hart Boven Hard en Campagne Tam Tam 23 concrete voorstellen voor de volgende regering. Dit zijn geen wilde ideeën. Allemaal genieten ze een brede steun onder de Belgische bevolking. Dat bleek uit een brede volksbevraging en iVOX-enquête, bij een representatief deel van de Belgen.

Heel wat andere organisaties hebben ook bijzonder interessant materiaal. Enkele leuke voorbeelden:

MOC (de Franstalige zus van Beweging.net) brengt op haar site een vergelijking van de verschillende partijen. 

 

 

De socialistische vakbond voor openbare diensten, ACOD zegt kort maar krachtig:  'Stem voor een plaatje dat volledig klopt'.

De Franstalige federatie van wijkgezondheidscentra, Fédération des Maisons Médicales, lanceerde de toepasselijke campagne 'Je vote Santé'.

 

 

 De decenniumdoelen, een samenwerkingsverband van o.a. armoedeorganisaties eist dat armoede een topprioriteit wordt voor de nieuwe regeringen.

 

 

 Dit korte stukje sluiten we af met een vleugje poëzie. Hart Boven Hard lanceerde het toepasselijke gedicht O Dierbaar België. Ik zou zeggen veel luisterplezier en stem gezond!

 

 

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op Facebookons RSS feed