Team Pia

Het ActiePlatform Gezondheid & Solidariteit is Team Pia.

Uiteraard, wat had je anders verwacht? Met ze'n allen sms'en om een ander mens te helpen, het is letterlijk het minste dat we kunnen doen.

Voor ons is solidariteit de logica zelve. Wat voor ons niet logisch is, is dat een farmaceutisch bedrijf zo maar eventjes 1,9 miljoen vraagt voor een levensnoodzakelijk medicijn. Voor een levensreddend medicament dat ze zelf niet eens ontwikkeld heeft. Er is ook niets logisch aan een gezin dat uit pure wanhoop een solidariteitscampagne moet op poten zetten terwijl Novartis, het farma-bedrijf in kwestie, monsterwinsten boekt. Er is absoluut niets logisch aan een minister van volksgezondheid die alle middelen in handen heeft en die weigert te handelen uit neoliberale dogmatiek.


Het ActiePlatform Gezondheid & Solidariteit schreef, samen met al haar leden, het memorandum 'Een andere gezondheidszorg is echt mogelijk. Een andere gezondheidszorg in 100 stappen'. Daarin lees je deze eis: "Een geneesmiddelenbeleid ten dienste van de bevolking en niet van de farmaceutische multinationals impliceert transparante onderhandeling van de prijzen."

Actieplatform Gezondheid & Solidariteit
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
+32(0)2/209 23 64
info@gezondheid-solidariteit.be
IBAN: BE21 5230 8060 9503
Ondernemingsnummer: 0535.605.294

Nieuwsbrief

Volg ons

Vind ons op Facebookons RSS feed